.........

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΠΥΣΠΕ - ΑΠΥΣΠΕ - ΚΥΣΠΕ 2022



Εκλογές υπηρεσιακών συμβουλίων - Οδηγίες


 

1.      Πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές για το ΠΥΣΠΕ - ΑΠΥΣΠΕ - ΚΥΣΠΕ;

    Οι εκλογές έτους 2022 για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια ΠΥΣΠΕ - ΑΠΥΣΠΕ - ΚΥΣΠΕ, θα διεξαχθούν όλες, ηλεκτρονικά το πρώτο Σάββατο του μηνός Νοεμβρίου, δηλαδή στις 5 Νοεμβρίου 2022, από τις 9.00΄ π.μ. μέχρι στις 5.00΄ μ.μ., εκτός αν η Εφορευτική Επιτροπή παρατείνει με αιτιολογημένη απόφασή της τη διάρκεια της ψηφοφορίας.  

 


2.     Ποιος διενεργεί αυτές τις εκλογές;

    Οι εκλογές αυτές δεν αφορούν τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, γι αυτό το λόγο δε χρειάζεται να είναι κάποιος μέλος ή να πληρώσει συνδρομή πριν από αυτές τις εκλογές. Οι συγκεκριμένες εκλογές διεξάγονται από το Υπουργείο Παιδείας και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Την κατάσταση εκλογέων την καταρτίζουν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μέσω του πληροφοριακού συστήματος «myschool». Η κατάσταση εκλογέων περιλαμβάνει τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων που υπηρετούν οργανικά ή ως προσωρινοί αναπληρωτές (πλήρους ή μειωμένου ωραρίου) σε σχολικές μονάδες ή δομές της περιοχής αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. Στην κατάσταση εκλογέων είναι και όσοι βρίσκονται σε μακροχρόνια άδεια. Οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί ψηφίζουν στη Διεύθυνση που ανήκουν οργανικά.

     Δηλαδή τα στοιχεία των Εκπαιδευτικών: α. το ονοματεπώνυμο, β. το πατρώνυμο και γ. τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάθε εκλογέα,  αντλούνται από το πληροφοριακό σύστημα «myschool», όπως έχουν καταχωριστεί.

 


3.      Ποιοι ψηφίζουν;

     Δικαίωμα για να ψηφίσουν έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί με οργανική τοποθέτηση (μόνιμοι, προσωρινά τοποθετημένοι, στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ και όσοι έχουν μακροχρόνια άδεια) και όσοι υπηρετούν ως αναπληρωτές (πλήρους ή μειωμένου ωραρίου και όσοι έχουν μακροχρόνια άδεια). Οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί ψηφίζουν στη Διεύθυνση που ανήκουν οργανικά.

     Επειδή την εκλογική διαδικασία την κάνουν οι Υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘ (Δ/νση) μπορούν να ψηφίσουν όλοι οι εκπαιδευτικοί, είτε είναι μέλη του Συλλόγου είτε όχι.

 


4.      Πώς θα ενημερωθώ για την εκλογική διαδικασία;

     Θα αποσταλεί σε κάθε μόνιμο και αναπληρωτή εκπαιδευτικό, που είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους της Διεύθυνσης που ανήκει,  ηλεκτρονικό μήνυμα για τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και στη συνέχεια με συγκεκριμένες οδηγίες για την ψηφοφορία, ως εξής:

     α. Αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος για την ενημέρωση των εκλογέων περί διεξαγωγής της διαδικασίας με ηλεκτρονική ψηφοφορίας έως 29/10/2022.

     β. Αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος για την ενημέρωση των εκλογέων με οδηγίες για την ψηφοφορία και αποστολή της (URL) έως 31/10/2022.

     γ. Αποστολή τρίτου υπενθυμιστικού ηλεκτρονικού μηνύματος με την (URL) έως 3/11/2022.

     Κάθε εκλογέας μπορεί, πριν την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας, να απευθυνθεί στην οικεία Εφορευτική Επιτροπή, σε περίπτωση που δεν έλαβε κάποιο από τα τρία (3) ως άνω ηλεκτρονικά μηνύματα, αν κάποιο από αυτά τα μηνύματα είναι εσφαλμένο ή ελλιπές ή αν ο εκλογέας έχει εσφαλμένως παραλειφθεί από το εκλογικό σώμα ή εάν έχει εσφαλμένως συμπεριληφθεί σε αυτό.

     Η Εφορευτική Επιτροπή οφείλει αμελλητί να προβεί στην εξέταση και επίλυση όλων των ανωτέρω ζητημάτων δικαιούμενη, αναφέροντάς το στο σχετικό πρακτικό καταμέτρησης, να προβεί σε διορθώσεις, διαγραφές ή προσθήκες στους εκλογικούς καταλόγους.

 

 


5.      Πώς ψηφίζω για κάθε συμβούλιο;

     Θα υπάρχουν τρεις ηλεκτρονικές κάλπες, μία για το ΠΥΣΠΕ, μία για το ΑΠΥΣΠΕ και μία για το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο ΚΥΣΠΕ που είναι για όλη την Ελλάδα.

     Θα πρέπει να ψηφίσετε, αν επιθυμείτε και για τα τρία Υπηρεσιακά Συμβούλια ξεχωριστά προκειμένου να είναι καταχωρημένη η ψήφος σας.

     Την ημέρα των εκλογών, δηλαδή 5/11/2022, θα  ακολουθήσετε τον ειδικό εξατομικευμένο υπερσύνδεσμο (URL), ο οποίος θα σας σταλεί μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, από εκεί θα σας καθοδηγήσει στην σελίδα της ψηφοφορίας. Εκεί, επιλέγετε  «Είσοδος στο ηλεκτρονικό παραπέτασμα» θα οδηγηθείτε στη σελίδα επιλογής Κάλπης. Εφόσον επιθυμείτε την κατάθεση ψήφου και στις  τρεις κάλπες, μπορείτε να επιλέξετε  «Υποβολή ψήφου σε όλες τις κάλπες» ώστε το πληροφοριακό σύστημα να σας μεταφέρει με ευκολία σε όλες τις κάλπες δηλαδή και στην κάλπη για το ΠΥΣΠΕ και για το ΑΠΥΣΠΕ και για το ΚΥΣΠΕ. Σε περίπτωση που για ένα Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΠΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΠΕ-ΚΥΣΠΕ) υπάρχουν δύο ή περισσότεροι συνδυασμοί, θα πρέπει να επιλέξετε ένα συνδυασμό και στη συνέχεια να επιλέξετε τα ονόματα των υποψηφίων εντός του συνδυασμού.

 

 

 

6.      Πόσους υποψηφίους έχω δικαίωμα να ψηφίσω;

      Ο μέγιστος αριθμός σταυρών σε υποψηφίους είναι μέχρι δύο (2) για κάθε συμβούλιο, δηλαδή έως 2 σταυρούς για το ΠΥΣΠΕ, έως 2 σταυρούς για το ΑΠΥΣΠΕ και έως 2 σταυρούς για το ΚΥΣΠΕ.

      Αφού καταχωρίσετε την ψήφο σας θα λάβετε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος μία ψηφιακή Απόδειξη Καταχώρισης Ψήφου.  




ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


by click4money

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου