.........

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

6ος ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ- ΡΕΝΤΗ


6ος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης 
Σχολείων Νίκαιας- Ρέντη 
"ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΜΕ ΠΟΙΗΣΗ"
2023- 2024


Η ποίηση των μαθητριών και των μαθητών της Νίκαιας και του Ρέντη ανοίγει δρόμους!!!


Ο 6ος Διαγωνισμός Ποίησης για τις μαθήτριες και τους μαθητές των Ε' και Στ' τάξεων των δημοτικών σχολείων του δήμου Νίκαιας-Ρέντη είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για πολλούς λόγους.

Αρχικά, ο διαγωνισμός προωθεί την αγάπη για τη λογοτεχνία και την ποίηση. Όταν τα παιδιά ασχολούνται με την ποίηση, αναπτύσσουν την ευαισθησία και τη φαντασία τους. Μαθαίνουν να εκφράζουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους με μια δημιουργική, ποιητική προσέγγιση.

Επιπλεόν, η διαδικασία της συγγραφής ποιημάτων βοηθά τα παιδιά να βελτιώσουν τις γλωσσικές τους ικανότητες. Μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τη γλώσσα με ακρίβεια και εκφραστικότητα, αναπτύσσοντας το λεξιλόγιό τους και τις εκφραστικές τους δυνατότητες.

Επίσης, ο διαγωνισμός ενθαρρύνει την κριτική σκέψη και τη δημιουργικότητα. Τα παιδιά πρέπει να σκεφτούν κριτικά και να δημιουργήσουν πρωτότυπα έργα. Αναπτύσσουν τη φαντασία τους και μαθαίνουν να βλέπουν τον κόσμο με μια διαφορετική ματιά, ανακαλύπτοντας την ομορφιά και την πολυπλοκότητα της καθημερινότητας.

Ακόμα, η συμμετοχή σε έναν διαγωνισμό ποίησης ενισχύει την αυτοπεποίθηση των παιδιών. Αισθάνονται περήφανα για το έργο τους και αναγνωρίζουν την αξία της προσπάθειας και της δημιουργικότητάς τους.

Παράλληλα, ο διαγωνισμός προάγει τη συνεργασία και την κοινωνικότητα. Οι μαθητές ανταλλάσσουν ιδέες, συζητούν και μαθαίνουν να σέβονται και να εκτιμούν τις δημιουργίες των άλλων.

Τέλος, ο διαγωνισμός αναγνωρίζει και επιβραβεύει την προσπάθεια και το ταλέντο των μαθητών. Οι διακρίσεις και τα βραβεία αποτελούν κίνητρο για περαιτέρω ενασχόληση με την ποίηση και τη λογοτεχνία.



ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ:























ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ:

Παρακούμε να φωτοτυπήσετε και να μοιράσετε την προκήρυξη του διαγωνισμού στους μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης.
Μπορείτε να αφιερώσετε ένα ή περισσότερα δίωρα στο μάθημα της γλώσσας ή στην παραγωγή γραπτού λόγου ή στις δεξιότητες και να γράψουν τα παιδιά στην τάξη το ποίημα.
Το θέμα είναι ελεύθερο, αλλά μπορείτε να τα κατευθύνετε σε κάποια θέματα δίνοντας τους ιδέες γράφοντας λέξεις στον πίνακα π.χ.  Ειρήνη, Ελευθερία, Βία, θάλασσα, Όνειρα- επιθυμίες, άνοιξη, καλοκαίρι κ.ά.
Δείξτε τους διάφορα είδη ποιημάτων όπως λίμερικ, χαϊκού, παραδοσιακά με ρίμα, αλλά και με ελεύθερο στίχο.
Διαβάστε τους διάφορα αντιπροσωπευτικά ποιήματα από κάθε είδος.
Διαβάστε τους ποιήματα που βραβεύτηκαν στους προηγούμενους διαγωνισμούς (οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τον κ. Μιχάλη Παπαδάκη δάσκαλο του 25ου Δ.Σ. Νίκαιας στο τηλ. 2104972023 σε ώρες σχολείου).
Μπορείτε να παρέμβετε όσον αφορά την ορθογραφία ή την σύνταξη αλλά όχι να διαμορφώσετε το ποίημα.
Εάν οι μαθητές αδυνατούν να το μεταφέρουν σε ηλεκτρονική μορφή (word), τότε μπορείτε να το κάνετε εσείς.
Μην παραλείψετε στην σελίδα με το ποίημα εκτός από τον τίτλο να αναγράφεται και το ψευδώνυμο (ΜΟΝΟ).
Στον μικρό φάκελο θα υπάρχουν τα πραγματικά στοιχεία, ο τίτλος ποιήματος, το ψευδώνυμο, τοτηλέφωνο και το Σχολείο φοίτησης.
Όταν συγκεντρώσετε τις συμμετοχές, με το πέρας της ημερομηνίας λήξης του διαγωνισμού, θα παραδώσετε τους φακέλους σε μέλη της οργανωτικής επιτροπής (1ο Δ.Σ. Νίκαιας κ. Μυλωνάς Φώτης Δ/ντής, 19ο Δ.Σ. Νίκαιας κ. Γεργατσούλης Βασίλης Δ/ντής και 25ο Δ.Σ. Νίκαιας κ. Παπαδάκης Μιχάλης).

Ευελπιστούμε στην συμβολή σας ώστε ο διαγωνισμός να εξαπλωθεί σε ακόμα περισσότερα σχολεία και να δοθεί η ευκαιρία σε περισσότερους μαθητές να γνωρίσουν και να εκφραστούν με αυτό το λογοτεχνικό είδος.

Η οργανωτική επιτροπή







ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ:





ΕΚΔΗΛΩΣΗ & ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ:





ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟΝΟΜΗΣ & ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:










Ο 6ος Διαγωνισμός Ποίησης για τις μαθήτριες και τους μαθητές των Ε' και Στ' τάξεων των δημοτικών σχολείων του δήμου Νίκαιας-Ρέντη δεν είναι απλώς ένας διαγωνισμός. Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που προάγει την παιδεία, την πολιτιστική ανάπτυξη και την ψυχολογική ευημερία των παιδιών. Μέσα από την ποίηση, τα παιδιά ανακαλύπτουν την ομορφιά της έκφρασης και της δημιουργίας, ενισχύοντας ταυτόχρονα τις δεξιότητες και την αυτοεκτίμησή τους.


ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!!




ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


by click4money

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου