.........

Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΕΝΤΟΣ-ΕΚΤΟΣ ΠΥΣΠΕ




ΤΡΟΠΟΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

Για τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και εντός ΠΥΣΠΕ , λαμβάνονται υπόψη τα εξής κριτήρια:

  • η συνολική υπηρεσία, που μοριοδοτείται κλιμακωτά ως ακολούθως: α) μία (1) μονάδα για κάθε έτος από 1 έως και 10 έτη υπηρεσίας β) μία και μισή (1,5) μονάδες για κάθε έτος από 10 έτη και άνω έως και 20 έτη γ) δύο (2) μονάδες για κάθε έτος υπηρεσίας από 20 έτη και άνω
  • η συνυπηρέτηση, που μοριοδοτείται με δέκα (10) μονάδες,
  • η εντοπιότητα, που μοριοδοτείται με τέσσερις (4) μονάδες,
  • οι οικογενειακοί λόγοι, που μοριοδοτούνται ως εξής:
    1. Οι έγγαμοι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν τέσσερις (4) μονάδες. Ίδιο αριθμό μονάδων λαμβάνουν και οι διαζευγμένοι ή σε διάσταση γονείς εκπαιδευτικοί στους οποίους έχει ανατεθεί νόμιμα η αποκλειστική ή από κοινού άσκηση της επιμέλειας άγαμων ανήλικων ή σπουδαζόντων παιδιών (φυσικών, θετών ή αναγνωρισμένων).
    2. Οι εκπαιδευτικοί σε χηρεία λαμβάνουν δώδεκα (12) μονάδες αν έχουν παιδί που είναι άγαμο ανήλικο ή σπουδάζει, άλλως λαμβάνουν τέσσερις (4) μονάδες.
    3. Οι άγαμοι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν έξι (6) μονάδες, εφόσον έχουν παιδί που είναι άγαμο ανήλικο ή σπουδάζει.
  • Μονάδες τέκνων λαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί ως εξής: 
    1. πέντε (5) μονάδες για το πρώτο, έξι (6) για το δεύτερο και οκτώ (8) για το τρίτο παιδί (φυσικό, θετό ή αναγνωρισμένο) και δέκα (10) μονάδες για κάθε ένα από τα υπόλοιπα παιδιά, εφόσον αυτά είναι άγαμα ανήλικα ή σπουδάζουν.
    2. Μονάδες γάμου και τέκνων λαμβάνουν και οι εκπαιδευτικοί που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.

✏️ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΛΟΓΟΙ

Οι εκπαιδευτικοί δικαιούνται μόρια τέκνων, τα οποία φοιτούν κατά το σχολικό έτος 2022-2023 στη Γ΄ Λυκείου, μολονότι ενδέχεται να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος και δεν φοιτούν ακόμη σε κάποια ανώτερη ή ανώτατη δημόσια σχολή.

Σοβαροί λόγοι υγείας:

α. των ίδιων των εκπαιδευτικών, των τέκνων ή/και συζύγων τους (μονάδες 5 για ποσοστό αναπηρίας 50-66%, μονάδες 20 για ποσοστό 67-79% και μονάδες 30 για ποσοστό 80% και άνω) 
β. των γονέων των ίδιων των εκπαιδευτικών (και όχι των συζύγων τους), που είναι δημότες από διετίας και διαμένουν σε δήμο της περιοχής, όπου ζητείται η απόσπαση, (μονάδα 1 για ποσοστό αναπηρίας 50-66% και μονάδες 3 για ποσοστό 67% και άνω)
γ. αδελφών τους με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, εφόσον έχουν με δικαστική απόφαση την επιμέλειά τους (δικαστικοί συμπαραστάτες) (μονάδες 5)
δ. η θεραπεία για εξωσωματική γονιμοποίηση (μονάδες 3). Τη μοριοδότηση αυτή λαμβάνουν και οι σύζυγοι των εκπαιδευτικών. Για την απόδειξη του κριτηρίου αυτού απαιτείται βεβαίωση από Ειδικό Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης δημόσιο ή ιδιωτικό.


◾ Επισημαίνεται ότι πρώτα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία τοποθέτησης των υπεραρίθμων εκπαιδευτικών, μετά όσων είναι στη Διάθεση (εάν υπάρχουν συνάδελφοι) στη συνέχεια οι τοποθετήσεις όσων έχουν πάρει αποσπάσεις εκτός και τέλος οι εντός ΠΥΣΠΕ.


Ενημέρωση & Επιμέλεια
Τάσος Μεντάκης
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Πειραιά
1-8-2023



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

by click4money

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου